Ta bra bilder med din iPhone

ios-camera-icon-150x150Du behöver inte längre ta med dig stora kameror när du går ut för att kunna fotografera eftersom nästan alla mobiler är utrustade med bra kameror idag. Särskilt bra kamera har Apples smarttelefon iPhone konstruerats med samtidigt som det finns en rad iPhone- applikationer där du kan redigera och fixa med dina bilder.

Allt från hederliga, klassiska porträtt till moderna, lättagna selfies är enkla att få till med hjälp av iPhonen. Panoramafotografier, familjebilder och naturbilder blir en barnlek för såväl entusiaster som professionella fotografer tack vare iPhone-kameran. Att ta bra bilder med sin iPhone är en konst, men den är bred och alla kan lära sig den tack vare den enkla kameran som väcker fotografintresset.

Det unika iPhone-ögat

Det finns få mobiltelefoner som kan konkurrera med liknande kamera som den som iPhone-modellerna är utrustade med. Trots att linsen knappt syns tack vare sin diskreta placering utgör den en stor del av det magnifika hos en iPhone. Du kan spela in videofilmer i HD eller i slowmotion om du så önskar. Sedan kan du redigera och klippa filmen direkt i någon av redigeringsapparna som du kan ladda ner från App Store. Ögat som syns bak på iPhonens skärm är unikt på många sätt, men framför allt kan det hjälpa dig att se världen på ett nytt sätt genom dina bilder.

Redigeringsapplikationer och fotograferingsredskap

BRtdVihCMAAdUJ3När du väl har tagit dina bilder och fått till ett par fina filmer som du är nöjd med är redigeringen nästa steg. Att klippa och klistra lite förbättrar även den bästa av bilder, men att vänta tills man får tillgång till en dator har man inte alltid tid med. Genom att redigera direkt i telefonen sparar du både tid och energi. Det är många som lär sig fotografera genom iPhonen, exempelvis hur man ska vinkla kameran och hur man ska ställa in fokus på rätt sätt. Man får en förbättrad förståelse för hur ett bra foto ser ut och lär sig att fånga det när man får syn på det i både det stora som det lilla i vardagen. Ditt bästa fotograferingsredskap är dina egna ögon, så öva upp ”fotografögat” genom att börja fota i vardagen.