Roliga appar till din iPhone

apple-app-store-logoIdag har man en hel värld av underhållning rätt i bakfickan, allt som krävs är ett par drag på skärmen och kanske en internetuppkoppling för att göra livet lite roligare. Det är dock inte alltid som internetuppkopplingen är nödvändig eftersom du även kan spela många spel i offlineläge. För att ge dig en hjälpande hand och göra mobilen roligare har vi tagit fram ett urval av de roligaste applikationerna som Apple-affären har ett erbjuda!

Det är allt från gröna grisar till exploderande godisbitar och planthatande zombies som roar iPhone-användare jorden runt idag. För många är iPhonen lika mycket en spelkonsol som telefon, om inte allra mest en spelkonsol. Tack vare välgjord grafik, innovativa funktioner och en oslagbar tillgänglighet är det lätt att förstå varför det har blivit så populärt att spela i mobilen.

Enkel vardagsunderhållning

Om du har lite dötid över medan du sitter på bussen, står i kassakön eller väntar på att ett speciellt tv-program ska börja är det inga problem att få tiden att gå snabbare. Särskilt inte eftersom svaret på tidsfördrivet ofta ligger i bakfickan eller nära till hands på bordet. Se till att gå in i Apple Store och ladda ner de roliga apparna för att ge dötiden lite mening. Det kan vara allt från vinstjagande spel till lärorika och utbildande appar. Du kanske kan passa på att leta fram kvällens middag medan du väntar på att nyheterna ska börja? Eller varför inte hämnas på ett par gröna grisar med hjälp av ett par fåglar? Det sistnämnda är mycket populärare än vad man först kan tro, särskilt om man vill fördriva tiden med att spela.

Arga fåglar och avundsgröna grisar

Spel som Angry birds har nått helt nya nivåer och höjt ribban för efterkommande spel när det kommer till popularitet och varumärkesspridning. Angry birds är idag så mycket mer än att skjuta iväg fåglar mot grisar med slangbella – det är ett varumärke och spel i samma klass som Super Mario. Det finska pusselspelet har hittills sålt i över tolv miljoner exemplar via Apples applikationsaffär Apple Store och antalet sålda exemplar fortsätter att öka. Spelet går ut på att spelaren tar kontroll över en flock arga fåglar som försöker hämta tillbaka ägg som har stulits av ett gäng onda, gröna grisar. Grisarna i sin tur har kamouflerat eller gömt sig och det är spelarens uppgift att eliminera alla grisar på de olika nivåerna. Man eliminerar grisarna med hjälp av att skjuta dem med fåglar med hjälp av en slangbella. Fåglarna kan också utföra specialattacker om spelaren vidrör fågeln när den är i luften. Det finns fjorton fåglar i olika färger som har en personlig effekt och attackteknik. När man har lyckats med att besegra grisarna tack vare fåglarna är nivån avklarad och man har låst upp nästa nivå. Det kan låta banalt – men det är inte för intet som de arga fåglarna och gröna grisarna gett liv åt ett helt nytt varumärke.

Exploderande godis

candy-crush-iconEtt annat populärt tidsfördriv är det godissprakande spelet Candy Crush. Spelet är ett pusselspel där du ska kombinera längder på tre till fem godisar genom att byta plats på två andra godisbitar. Om du som spelare lyckas få fler än tre i rad kommer du bli belönad med specialgodis i form av randiga sötbitar som spränger bort en hel rad eller kolumn – och alltså får du mer poäng. Godisbitar invirade i papper exploderar i området runt sig och den mångfärgade godisbiten spränger alla godisbitar som är i en viss färg. Det är ett väldigt roligt och belönande spel i all sin enkelhet, vilket har gjort det så omåttligt populärt.