iPhone-appar: hälsa och träning

healthGlöm kniiip-träningsprogram i tv-rutan och att ha avancerade träningsmaskiner ståendes hemma i vardagsrummet. Idag är allt du behöver en iPhone för att få tag i de rätta verktygen som ger dig den informationen du behöver om hälsa och träning. Med hjälp av informativa och välutformade appar hittar du enkelt allt från olika träningsövningar till recept och hälsokalkyler – det är bara ett svepa med fingret över mobilen så har du allt du behöver kunna i din hand!

Det är inte bara kommunikationen, ekonomin och underhållningen som vi kan hålla koll på i den mobila handen nuförtiden – utan också vår hälsa och allt runt omkring ämnet. Behöver du lära dig mer om näringslära? Inga problem, det finns med all säkerhet en applikation som pedagogiskt förklarar näringsläran ut och in. Behöver du få smalare middagstips? Då finns det hela kokböcker i appformat. Eller vad sägs om en hälsokalkylator som kan hjälpa dig räkna ut BMI och förbränning vid träning? När det kommer till Apple Store är det endast internetuppkopplingen som sätter gränser för vilken hälso- och träningsinformation du kan få tillgång till direkt i mobilen.

De hälsosamma apparna

Att räkna ut energiintag, se över näringsinnehåll och få hälsotips har aldrig varit enklare. Lägg undan de tjocka böckerna och stäng av hälsoprogrammen på tv:n för att spara tid och energi. Allt du behöver göra är att luta dig tillbaka i soffan med telefonen i handen för att komma igång med ett hälsosammare leverne. Kokboksapparna har särskilda kategorier för smala och hälsosamma recept samtidigt som det finns flera applikationer där du kan skriva ihop inköpslistan på nolltid.

Träna med telefonen

Tiderna då man knep framför tv-apparaten och cyklade maraton hemma i vardagsrummet är förbi. Nu kan du enkelt lära dig grundläggande och mer avancerade övningar med hjälp av mobiltelefonen. Beroende på om du vill träna biceps, förbättra din uthållighet eller kondition finns det applikationer som förklarar och visar hur du ska gå tillväga på ett lättförståeligt sätt.