Apple

Apple-logoNär företaget Apple gjorde sina första trevande programmeringar på sjuttio-talet kunde knappast någon ha anat att de unga tekniknördarna bakom nykomlingen skulle få Apple att bli ett av världens ledande företag. Dessutom skulle Apple komma att vara – och är än idag – en stor del av den tekniska revolution som vi lever i.

När Steve Jobs började lägga grunden för dagens teknikjätte var datorer något som var dyrt, klumpigt och stationärt. Mobiltelefoner fanns knappt ens i folks fantasi och internet skulle lanseras först tjugo år senare. Vad Apple skulle tillverka och åstadkomma kunde nog inte någon ha föreställt sig då men när de väl började lansera sina teknikprodukter gick det fort. På bara några år blev Apple världsledande på teknikmarknaden samtidigt som de banade väg för en helt ny typ av teknologi.

Den nya smarta teknologin

Istället för att dela upp olika funktioner till olika apparater har Apple kombinerat och designat elektroniska, bärbara multiprodukter. Den smarta teknologin innebär till exempel att smarttelefonen iPhone mer liknar en minidator än en klassisk mobiltelefon då den rymmer allt från GPS till videospelare och internet. Idag har telefonen sålts i över hundra miljoner exemplar världen över och då har Apple inte sålt sina telefoner i ens ett decennium. Den nya smarta teknologin som iPhonen presenterade förändrade för alltid mobiltelefonerna och konkurrenterna fick snabbt försöka ta efter och förbättra det som Apple påbörjat för att kunna utmana dem på mobilmarknaden. Sedan iPhonen har iPaden följt, och nu även Apple Watch, där avancerad teknologi integreras i vardagsteknik som klockor och platta skärmar.

En värld av Apple

Vart du än i världen vänder dig idag kommer du garanterat springa på någon produkt som Apple ligger bakom. Det finns få huvudstäder idag där en Apple-produkt är en raritet och spridningen ger inga tecken på att ge med sig. Idag innebär Apples teknik inte bara kvalitet och en känsla av lyx, utan också en stor effektivisering och underlättning av vardagen. Såväl företag som skolor använder sig av Apple-produkter som arbetsverktyg. Privatpersoner använder dem för att hålla kontakten med nära och kära jorden över och för att få ihop det universellt berömda vardagspusslet. Apple har inte bara gett många en hjälpande hand i vardagen, utan också förändrat den från grunden i och med hur vi idag naturligt använder tekniska accessoarer.